sm7ugo_

Forumsvar skapade

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: SDR mottagare #715
  sm7ugo_
  Deltagare

  Finns de oönskade signalerna där även om du kopplar bort antennen? Jag har för mig att “pinnen” på mitten försvann hos mig när jag kryssade i rutan “Correct IQ”, men den har du ju redan kryssat.

  som svar på: Ny 70-mottagare behövs till "Gumman" #698
  sm7ugo_
  Deltagare

  Hittade en gammal IC4iE i lådan. Kan det vara något? Accen är kass, men det gör väl inget. Den verkar hålla minnet en stund iaf när den har varit utan ström.

  Finns även en kommersiell radiomodul. Den är tänkt för 400-430MHz, men den verkar godta 433.150. Den lär nog behöva trimmas lite.

  som svar på: Datorinterface #692
  sm7ugo_
  Deltagare

  Det finns t.ex. TIL300 som innehåller en lysdiod och två fotodioder. Den måste kompletteras med en operationsförstärkare på ingången och en på utgången. Se datablad.

  som svar på: Datorinterface #690
  sm7ugo_
  Deltagare

  Jag antar att det är ett isolerat interface du är ute efter. Jag vill minnas att jag har sett någon lösning med operationsförstärkare och optokopplare för att få en isolerad analog överföring. Eventuellt finns det integrerat i en och samma kapsel.

  som svar på: Antennrotor #686
  sm7ugo_
  Deltagare

  Ja det är nog den gamla klassiska varianten för enkla rotorer. I manöverboxen finns också en motor som (oftast) rör sig lika snabbt som rotorn. På boxen finns en ratt som man ställer önskad riktning. När motorn i boxen kommer fram till samma position som ratten så stannar rotorn. Man har alltså ingen återkoppling av positionen på rotorn, man hoppas att den rör sig lika mycket som motorn i manöverboxen.

  Hoppas att du blev lite klokare.

  som svar på: APRS i Jönköping #683
  sm7ugo_
  Deltagare

  Nä det är ju inte bästa QTH på SK7AX-3, vi får se om vi kan hitta ett bättre ställe. Jag skulle vilja ha ett annat modem också. Just nu kör jag med mitt gamla MFJ1278 som är ungefär lika stort som ett A4 papper och drar en faslig massa ström. Har funderat på ett modem som heter TNC-X med plugginmodulen X-Digi alternativt om man hittar något KPC-3 modem eller liknande.

  VX-8 verkar ju riktigt trevlig, har funderat på att byta ut min VX-7. 🙂

  Min gamla Garmin GPS12 (från 2000) klarar ju av lite olika protokoll, men Tiny Track 1 som jag använder har ingen funktion för mottagning. Jag har inte full koll på hur det fungerar när man skickar in APRS info till GPS:en, men om jag inte har helt fel så är det i form av waypoints, så det är inte omöjligt att det skulle gå. Är det din D710 som du ska koppla den till? Kör man standard NMEA format eller kör man Garmins egna data format?

  som svar på: APRS i Jönköping #681
  sm7ugo_
  Deltagare

  Ok. När jag är ute och rullar brukar jag köra med min gamla FT530 handapparat, en gammal Tiny Track och en Garmin GPS12. I TT1:an har jag laddat ner en programvara som är skriven av en tysk (minns inte callet) vilken har bla “corner peging”, dvs att den sänder en gång extra när man svänger. Den funktionen saknas i original programvaran.

  Jag experimenterade igår med en spännande programvara som jag fick tips om. Ett jättekul gratis prg som heter Radio mobile. Så här ser resultatet ut från programmet! 🙂
  [attachment=0:3hcuc1i7]sk7ax-3_mobil.jpeg[/attachment:3hcuc1i7]

  Det finns ju hur många inställningar som helst i programmet och jag har bara börjat testa det, så det kommer nog fler och bättre resultat framöver! 🙂

  som svar på: APRS i Jönköping #679
  sm7ugo_
  Deltagare

  Nu har jag ändrat till PHG2200. Stämmer det bättre med verkligheten nu? 🙂

  Kul att se dig på kartan ibland Jonas. Hur tycker du att din radio fungerar? Vilken version är det du har, det finns ju tydligen en hel uppsjö av varianter! 🙂

  som svar på: APRS i Jönköping #678
  sm7ugo_
  Deltagare

  Nja inte hellt kanske. Jag har nog glömt att justera ner siffran för effekten på radion. Om jag ser rätt så är den nog inställd efter mobilradion jag körde med tidigare. Numera har jag en liten 5W radio. PHG2200 borde nog vara en mer rättvis siffra. Jag får ändra den när jag får tid.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)