SK7AX QRV under SAC-testen

Trots dåliga konditioner blev resultat i SAC CW-testen 1055 QSO med preliminärt 239 250 poäng. Operatörerna var SM6BGA,Hasse och SM7BUA,Mats som kämpade sig genom de 24 timmar som testen pågick med start på lördagen kl 14 SNT.

SM6BGA Hasse SM7BUA Mats

Det ligger alltid lite spänning i luften innan en teststart med förhoppning att alla ska klaffa, dator, station, slutsteg och antenner. SM7NDX Janne hjälpte oss med alla inställningar för testloggen N1MM och inkopplingen till IC7410 som skötte sig fint under testen. Lite strul med klubbens PA-steg innebar att vi fick byta till Heathkit SB220 som funkade fint på 20-40 och 80 meter, de band vi aktiverade. Vi körde i klassen multi/singel High Power vilket innebar alla band med en station och PA. Antennerna fungerade fint och radioläget i Axamo visade sig från sin bästa sida.
Konditionsförutsägelserna var inte de bästa under helgen och det gick vissa tider mycket trögt att få svar på våra idoga CQ –call. 20 meter dog ut ganska snart, så det blev 40 och 80 meter som gav det bästa resultatet under den mörka delen av dygnet. På söndagsmorgonen öppnade sig 20 meter igen och gav oss en del nya multiplar. Vi varvade som operatör och körde i ca 1 timme var, vilket gav oss chans till återhämtning med lite kaffe och sömn.
Kök ,soffa och dusch är tillgång när det gäller testkörning. Trötta men nöjda kunde vi på söndags-eftermiddagen återvända hem till resp. QTH i Mullsjö och Bankeryd.
SM7BUA Mats

SM6BGA Hasse kör natten

SM7BUA Mats

SM6BGA Hasse