Yota 30/12 på SVARK

Lördag den 30 december deltar vi i YOTA-Contest (Youngsters On The Air) som är en aktivitet anordnad av ungdomsgrupper inom IARU. Många olika länder i världen kommer att använda suffixet …YOTA.

Mellan kl 13.00 lördag – 01.00 söndag morgon (svensk tid) pågår detta på alla kortvågsband 80-10 m. Vi ser inte detta som någon contest i egentlig mening, men i huvudsak för ungdomar upp t o m 25 år, men detta är inte något egentligt villkor. Som deltagare anger man signalrapport samt ålder. Om flera operatörer deltar (multi-operator) på samma station anges medelåldern, (lägre åldrar ger mer poäng).

Vid förra YOTA-Contest kunde man höra operatörer mellan 8 – 90 år.

Vi  tar inte detta med stort allvar utan ser det som ett sätt att umgås och få kontakt med andra amatörer i yngre åldrar samt som en rolig träning.

Främst är du som är under 26 är välkommen att delta, men alla åldrar är givetvis välkomna till denna aktivitet. Om du är oerfaren eller ringrostig, så hjälps vi åt! 

Vi startar kl 13.00 svensk tid och håller på så länge vi vill och orkar. Absolut inget krav att vara med hela tiden.

Se regler mm på:
https://www.ham-yota.com/contest/

Kom ihåg att vi gör detta för att ha en kul aktivitet, inte för att vinna! Du behöver heller inte ha certifikat för att vara med, nybörjare är lika välkomna!

Vi som inte får plats vid radion, fikar och sysslar med valfri aktivitet. Men vi växlar med operatörer.

Välkomna till klubben på Axamo! 

Vi är där från kl 12.00.